Selecteer een
Workshop en schrijf je in.

( 1 Beoordeling )

Uitgelicht

Opvangpapegaaien

Gratis

( 1 Beoordeling )

Onderdelen

8

Gratis

Workshop onderdelen

8 Onderdelen

Introductie

Intro

Workshops

Logeren

Adoptie

Opvangpapegaaien

Beschrijving

In deze workshop staan al onze opvangpapegaaien omschreven. Hoe ze heten, wat voor soort het is, hoe oud ze zijn (voor zover bekend), mannetje of popje (= vrouwtje), hoe hun karakter is. Natuurlijk staan er ook foto’s en soms een filmpje bij en bij sommige ook grappige verhaaltjes. We willen dat mensen die overwegen om een SVP-opvangpapegaai te adopteren een zo goed mogelijk beeld krijgen van de papegaaien die we in de opvang hebben. Zodat mensen er goed over kunnen nadenken. Natuurlijk kan een persoonlijke kennismaking, tijdens het praktijkgedeelte van de workshop, met onze opvangertjes nog een andere voorkeur laten zien. Maar hopelijk geeft deze workshop de deelnemers meer inzicht in wat ze belangrijk vinden aan een papegaai, welke eigenschappen goed bij hun situatie passen, enz.

 

Bij het praktijkonderdeel van de workshop, waarbij we elkaar in levende lijve ontmoeten, vindt een nadere kennismaking met de opvangpapegaaien plaats. Voor mensen die een SVP-opvangpapegaai willen adopteren, is het bijwonen hiervan verplicht. Geadviseerd wordt dat alle huisgenoten die te maken zullen gaan hebben met de papegaai dit praktijkgedeelte meedoen, zodat er een weloverwogen gezamenlijke keuze gemaakt kan worden. Bij het praktijkgedeelte is het mogelijk om een huisgenoot als introducé(e) mee te nemen. Deze kan à raison van € 20 het praktijkgedeelte ook volgen, zodat ieder die met de papegaai te maken krijgt, ermee kan omgaan. Wij gaan er daarbij wel vanuit dat de basiskennis zoals deze in het digitale theoriedeel wordt aangeboden, ook bekend is bij de introducé(e).

 

Natuurlijk staat ook onze adoptieprocedure bij deze workshop gedetailleerd omschreven. Want een SVP-opvangpapegaai verdient het allerbeste thuisje, dus wij bouwen zoveel mogelijk waarborgen in om daarvoor te zorgen. Dat is onze verantwoordelijkheid die we heel serieus nemen. Vandaar een adoptieprocedure waarbij iets wordt verwacht van de papegaai, maar ook van het potentiële adoptiegezin. Zo is het volgen van onze basisworkshop verplicht alvorens er geadopteerd kan worden, voor sommige soorten vogels (edelpapegaai, kaketoe, ara) is ook onze vervolgworkshop een must. Een optimale match, dat verdienen onze opvangkanjertjes!
Deze workshop wordt tussentijds steeds geactualiseerd, wanneer er opvangpapegaaien geplaatst zijn dan wel er nieuwe papegaaien bijgekomen zijn.

 

Veel lees- en kijkplezier!

Wat ga je leren?

Zeer interessant en boeiend gepresenteerd. Top!

Gratis

Materiaal bevat

  • Een duidelijke en complete omschrijving van onze adoptieprocedure
  • Aansprekende en adequate omschrijvingen van onze opvangpapegaaien, compleet met foto, filmpje, anekdotes en natuurlijk de feitelijke gegevens over elke specifieke vogel
  • De mogelijkheid om een e-mail te sturen aan info@vrolijkepapegaai.nl wanneer je interesse hebt in een opvangvogel of er vragen over hebt.

Delen

Deel: