Selecteer een
Workshop en schrijf je in.

( 10 Beoordelingen )

Nieuw

Basisworkshop

50,00

( 10 Beoordelingen )

Onderdelen

54

50,00

Workshop onderdelen

54 Onderdelen

Welkom

Welkom!
00:00:00
Werkwijze
Forum
Opvangpapegaaien

Basisvoorwaarden

Niet gedomesticeerd

Prooidier

Intelligentie

Sociaal dier

Ontschouderen

Kortwieken

Gezondheid en lichamelijke verzorging

Huisvesting

Verrijking

Voeding

Eindtoets basisworkshop

Vervolg

Beschrijving

De basisworkshop van Stichting Vrolijke Papegaai bestaat uit twee gedeelten:

Theorie:

Deze wordt digitaal aangeboden in een cursus die uit maar liefst 44 onderdelen bestaat. Voor de werkwijze zie hieronder.

Praktijk:

Dit is een onderdeel dat “in het echie”, dus in een gezamenlijke live bijeenkomst wordt aangeboden, aan degenen die het theoriegedeelte hebben afgerond.

 

In beide onderdelen komen de eerste beginselen van theorie én praktijk uitgebreid aan de orde. In de workshop zijn niet alleen actuele (wetenschappelijke) kennis en de meest recente ontwikkelingen op papegaaiengebied verwerkt, maar ook de ervaringsdeskundigheid die gedurende vele jaren is opgedaan én – zeker niet het minst belangrijk – de kennis en ervaring van de deelnemers. Het leren van en verdiepen in deze kennis, de geboden mogelijkheid om met elkaar ervaringen, successen en bloopers uit te wisselen maken de workshop uitermate leerzaam, maar bovendien érg nuttig en gezellig! Bij de vele vorige workshops, toen nog volledig live, waren deelnemers vanuit het hele land en zelfs het buitenland aanwezig en kregen we na afloop menig enthousiaste reactie.

Wat ga je leren?

De onderwerpen waarover in onze digitale theoriecursus belangrijke basisinformatie gegeven zal worden, zijn: de vijf V’s: na de workshop weet je ze uit je hoofd benadering van een papegaai: uitgangspunten en werkwijze opvoeding en gedrag / gedragsproblemen voeding gezondheid en lichamelijke verzorging huisvesting verrijking, leren en trainen In het praktijkgedeelte worden de volgende vaardigheden geoefend: hanteren van een papegaai, kortwieken/vleugels controleren, nageltjes vijlen, leren opstappen op de hand/arm en/of opstapstok. Maar ook komen dan natuurlijk de vragen, opmerkingen, ervaringen en aanvullingen van alle deelnemers aan bod! Bij het praktijkgedeelte is ook de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met alle aanwezige opvangpapegaaien, heel belangrijk als je overweegt om een opvangpapegaai te adopteren. Maar ook zo In het praktijkgedeelte worden de volgende vaardigheden geoefend: hanteren van een papegaai kortwieken nageltjes knippen/vijlen de vragen, opmerkingen, ervaringen en aanvullingen van alle deelnemers!

Vereisten

  • Er zijn geen specifieke opleidingseisen aan de deelnemers van deze workshop. Maar natuurlijk verwachten we wel papegaaienliefde, enthousiasme en serieuze interesse van onze deelnemers aan theorie en praktijk.

Doelgroep

  • Mensen die overwegen om een SVP-opvangpapegaai te adopteren. Daarvoor is de basisworkshop verplicht, zowel theorie als praktijk. Vanwege de kennis en vaardigheden, maar ook vanwege de kennismaking tussen een potentieel adoptiegezin en onze opvangertjes.
  • Mensen die overwegen om een papegaai in huis en hart toe te laten en zich daarop grondig willen oriënteren. Het praktijkgedeelte is voor deze doelgroep niet verplicht, maar wordt wel sterk geadviseerd.
  • Mensen die al een papegaai hebben (eventueel met probleemgedrag) en meer willen leren over hun papegaai, zijn gedrag en verzorging. Het praktijkgedeelte is voor deze doelgroep niet verplicht, maar wordt wel sterk geadviseerd. De eigen papegaai mag mee, mits hij recent negatief getest is op PBFD, Chlamydia, Polyoma en KDS/PDD. Ongeteste papegaaien worden niet toegelaten bij het praktijkgedeelte.

Zeer leerzaam

De cursus was goed en helder te volgen. De plaatjes zijn fijn ter verheldering

Ruime en duidelijk uitgelegde cursus!

heel goed

Leerzaam en toegankelijk.

Heel leerzaam en duidelijk. Ik word helemaal blij van de voor mij belangrijkste boodschap: alle papegaaien de kooi uit! Dus ook mijn lieve agapornis van 10 weken oud. Jammer dat het even heeft geduurd voordat ik deze website en cursus heb gevonden. Wat mij betreft zouden alle eigenaren van een kromsnavel deze cursus moeten volgen. Kleine moeite, groot plezier (voor zowel de papegaai als de eigenaar). Ik kijk uit naar de praktijkdag.

Heel leerzaam en boeiend. Ik heb zelf 2 edels en 2 blauw gele ara's. Het is ook een bevestiging of je het zelf goed doet, of dat er nog wat verbeteringen nodig zijn. De gaai wordt er alleen maar vrolijker van! Zo moet het!

Heel nuttig en interessant

Ik heb de workshop gevolgd. Heb heel wat bijgeleerd en kan hierdoor mijn papegaai beter begrijpen. Er staan heel veel leerrijke punten in die elke bezitter van een papegaai zeker zal kunnen helpen. Ook ik help mee aan alle papegaaien uit de kooi.

Met heel veel plezier de workshop gevolgd. Door deze workshop heb ik nieuwe inzichten over het gedrag en welzijn van mijn gaaien geleerd die ik zeker samen met mijn gaaien ga toepassen in ons dagelijks leven. Heel erg leerzaam en leuk om te volgen

50,00

Materiaal bevat

  • Basistheorie papegaaien
  • Praktijkgedeelte
  • Digitaal spreekuur
  • Certificaat van deelname

Delen

Deel: